KAN-therm: Tehnologija spajanja
Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image.


Tehnologija spajanja

 

 

Glavna tehnologija spajanja cijevi s priključcima u sustavu KAN-therm Push Platinum je tehnologija stezanja koristeći aksijalno gurnut-na mesingani prsten.Povezivanje se postiže pritiskom na prošireni vrh cijevi na spojni elemenat a zatim pritiskom na stezni prsten na ovom spoju. Cijevi materijal je pritisnut u udubljenja spojnice, tj. veza je brtvljena po cijeloj površini tako da su savršena nepropusnost i dug život zajamčeni. Ova tehnologija ne zahtijeva nikakve dodatne brtve kao što su O-prsteni. Tu je još jedna prednost toga, ne podliježe ljudskim pogreškama.

 

1. Izrežite Platinum PE-Xc/Al/PE-HD višeslojnu cijev na potrebnu dužinu sa škarama.Rez treba biti okomito na os cijevi. UPOZORENJE! - Molimo vas koristite isključivo oštre, ne usitnjene rezače.

2. Stavitite prsten na cijev s žlijebom na prednjem dijelu spoja. Promjer prstena mora biti odabran ispravno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Prilagodite glavu pravilnog promjera na baterijski ili ručni razgranik odnosno alat za širenje.Proširi cijev sa alatom za širenje u tri koraka. Prva dva koraka trebaju biti nepotpuna, a zatim postavite alat u odnosu na cijev na 30 ° i 15 °. Treći korak mora biti puni. UPOZORENJE! - Za stezanje cijevi koristite molimo Push Platinum stezne glave.

4. Gurnite spojnik u cijev do zadnjeg ispupčenja na spojniku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Gurnite prsten koristeći nožnu ili baterijsku hidrauličnu presu. Spojni elementi se mogu pridržavati samo sa prirubnicama. Ne gurati dva prstena u isto vrijeme.

6. Dok se gura prsten na spojnicu, promatrati proces montaže - kada je prsten gurnut blisko na firring prirubnicu zaustaviti proces klizanja.Veza je sada spreman tlačne probe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da biste uklonili fenomen preopterećenja elemenata sa snagom savijanja, ne preporuča se savijati cijevi u udaljenosti manjoj od 10 vanjskih promjera od spojnice.