KAN-therm: ultraPRESS: inovacije u KAN portfelju
Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image.


ultraPRESS: inovacije u KAN portfelju

KAN, poljski proizvođač modernih instalacionih sistema, ne usporava. KAN-therm ultraPRESS sistem, koji je dobro poznat i dokazan u praksi u brojnim realizovanim projektima, prošao je „ultra“ metamorfozu da bi na još većem nivou mogao ispuniti očekivanja kupaca i poslovnih partnera brenda. Dakle, po čemu se KAN-therm ultraPRESS sistem razlikuje?

Čvrsti temelji

Već godinama KAN-therm ultraPRESS sistem kontinuirano mijenja način na koji investitori razmišljaju o funkcionalnosti ove vrste mreže. Među njegovim najvećim prednostima su univerzalna upotrebljivost i izuzetno kvalitetna konstrukcija, što omogućava upotrebu i kod najsloženijih projekata. Neupitna prednost sistema je sigurnost koju garantuju priključci sa funkcijom LBP (Leak Before ultraPRESS) koji označavaju nearmirane priključke.

Međutim, KAN ne sjedi na lovorikama. Nedavno je debitovao KAN-therm ultraPRESS sistem, zasnovan na stabilnim osnovama svog prethodnika.

- Već na prvi pogled primjetna razlika je nova boja priključaka od laganog PPSU materijala - objašnjava Mariusz Choroszucha - direktor odjela za tehničku podršku KAN Grupe - Mesingani priključci su dopunjeni ravnim prečnikom 32x3 mm. Da bismo maksimalno olakšali montažu, našim kupcima smo stavili na raspolaganje KAN-ov prilagođeni alat koji se sastoji od tri kompleta alata sa U i TH čeljustima i funkcijom automatskog uvlačenja alata. Osim toga, KAN-therm ultraPRESS sistem se prodaje u pakovanju koje je lakše identifikovati. Treba još napomeniti ažuriranu metodu označavanja cijevi, koja olakšava pravilnu identifikaciju. Elementi KAN-therm ultraPRESS sistema imaju iste kataloške brojeve kao i njihovi prethodnici.

Zahvaljujući navedenim promjenama, elementi koji čine KAN-therm ultraPRESS sistem dobili su nov, ujednačen izgled. Štaviše, sam proizvodni proces je rezultirao smanjenjem za 50%. količine proizvedenog tehnološkog otpada koji se ne može reciklirati

Treba napomenuti da je KAN-therm ultraPRESS sistem potpuno kompatibilan i zamjenjiv s prethodnim KAN-therm PRESS sistemom, kako u pogledu konektora tako i po pitanju cijevi. Elementi KAN-therm ultraPRESS sistema će imati iste kataloške brojeve i cijene kao i prethodni sistem.