KAN-therm: Učinite više s KAN-therm InoxFlow!
Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image.

 

Učinite više s KAN-therm InoxFlow!

 

Bez sumnje, razdjelnik je ključni element u distribuciji medija za grijanje ili hlađenje. Koristi se i u instalacijama grijanja kako radijatorskog tako i površinskog (podno, zidno, stropno) grijanja ili hlađenja te u instalacijama tople i hladne pitke vode. Na osnovu 30-godišnjeg iskustva, KAN-therm ove godine uvodi potpuno novu liniju razdjelnika na osnovi polaznih i povratnih grana iz nehrđajućeg čelika 1.4301 klase.

S ponosom predstavljamo the KAN-therm InoxFlow.

Nova tehnologija proizvodnje i upotreba profila od nehrđajućeg čelika s većim unutarnjim promjerom i manjom debljinom stijenke nego u slučaju mesing izvedbe rezultirali su hidrauličkom učinkovitošću KAN-therm InoxFlow razdjelnika gotovo dvostruko većom nego u slučaju mesing verzije, bez žrtvovanja mehaničke izdržljivosti.

 
 

Iskoristite jedinstveni potencijal KAN-therm InoxFlow razdjelnika

Veći hidraulički kapacitet

Zahvaljujući upotrebi visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika, izvedba je poboljšana kao i veličina grana razdjelnika je povećana na 1 ¼ "! Površina aktivnog poprečnog presjeka KAN- therm InoxFlow grane je za više od 1,5 puta veća u usporedbi s, na tržištu prisutnima, razdjelnicima koj imaju grane iz mesinga. Stoga s KAN-therm InoxFlow razdjelnicima možemo baratati s većim protokom bez bojazni da kapacitet grane nije dovoljan.

 

Grafikon 1  Maksimalni protok kroz granu razdjelnika

 

Zdravstvena zaštita

U usporedbi s mesingom, nehrđajući čelik također znači veću otpornost na kloridne ione otopljene u vodi i ne postoji mogućnost migracije nepoželjnih elemenata (npr. olova) iz metalnih slitina niske kvalitete u pitku vodu, a samim tim i veću higijenu i sigurnost.

 

Moderna izvedba

Izvedba se ne fokusira samo na visoku estetiku, već i na funkcionalnost i praktičnost. Imajući to u vidu, uveli smo nekoliko korisnih rješenja.

Oznake na stezaljkama pokazuju kako povezati izvor topline te pomoći da se izbjegnu pogreške tijekom montaže.

Posebno dizajnirane plastične stezaljke s elastomernim umetcima s funkcijom prigušivanja vibracija osiguravaju da naši razdjelnici neće uznemiriti ni najosjetljivije uši.

 

Lasersko označavanje grana

KAN-therm logo je jamstvo izvornosti proizvoda i osiguranje najviše kvalitete.


Jasna identifikacija prostorija

Lasersko numeriranje na grani organizira pojedinačne krugove razdjelnika, a zahvaljujući priloženoj naljepnici postoji mogućnost dodatnog opisa pojedinih prostorija. Ova se etiketa može lako postaviti unutar ormarića.

 

Poklopac

Moderna, elegantna pokrivna ploča dodatni je pribor koji organizira i osigurava sve spojne elemente razdjelnika, posebno električno ožičenje upravljačke automatike.

Svi KAN-therm InoxFlow razdjelnici pokriveni su 10-godišnjim jamstvom za profil grane i dvogodišnjim jamstvom za upravljačke elemente, elemente automatizacije i cirkulacijsku pumpu.

 

Kompletna ponuda za sve primjene

Širok raspon izvedbi novih KAN-therm InoxFlow razdjelnika pokriva 100% trenutnih mesinganih konstrukcija i u konačnici će ih potpuno zamijeniti u KAN-therm ponudi.

Da bismo lakše prepoznali svaku seriju, a samim tim, njezinu svrhu i opremu, uvodimo za naše razdjelnike novi sustav označavanja slovima. Prvo slovo objašnjava primjenu, drugo opisuje opremu gornje grane, treće opisuje opremu donje grane, a posljednje slovo kazuje o dodatnoj opremi.

R - razdjelnici za centralno grijanje i pitku vodu instalacije

RBB serije KAN-therm InoxFlow razdjelnika (slika 1) osnovna je verzija, bez nipli, sa ženskim ½” izlazima i otvorom s gornje strane grana sa ženskim ½” navojem radi učvršćivanja, npr. odzračnika. Druga izvedba je serija RNN (slika 2): verzija opremljena G ¾" niplama na svakom krugu, također s otvorom s gornje strane grana sa ženskim navojem ½”. Treća varijanta razdjelnika KAN-therm InoxFlow je RVV serija (slika 3), koja je opremljena G ¾" niplama i zapornim ventilima na svakom krugu. Zahvaljujući ovoj izvedbi, možemo u potpunosti prekinuti protok kroz zadani radijator bez zaustavljanja grijanja u cijeloj instalaciji.

Svi ovi razdjelnici opremljeni su ženskim priključkom 1” na glavni cjevovod.

Slika 1. RBB serija: razdjelnici s ½" ženskim izlazima
Slika 2. RNN serija: razdjelnici s ¾" niplama
Slika 3. RVV serija: razdjelnici s ¾" niplama i zapornim ventilima

 

U - razdjelnici za površinsko (podno, zidno ili stropno) grijanje / hlađenje

Sveobuhvatan raspon KAN-therm InoxFlow uključuje i obične razdjelnike i razdjelnike s miješajućom grupom. Ovisno o opremi, nudimo nekoliko varijanti. Svaka serija detaljno je opisana u nastavku.

KAN-therm InoxFlow razdjelnici za instalacije površinskog grijanja ili hlađenja mogu također raditi i u sustavima s glikolom, odnosno anitfriz mješavinama s udjelom glikola do 50%. Uporaba ne kvarljivih mjerača protoka jamči mogućnost precizne regulacije protoka kroz pojedine krugove.

 

KAN-therm InoxFlow razdjelnici bez miješajuće grupe

Među KAN-therm InoxFlow razdjelnicima bez miješajuće grupe postoje izvedbe s regulacijskim ventilima i mjeračima protoka, a u svakoj od ovih izvedbi dostupna su tri modela.

 

V - razdjelnici s regulacijskim ventilima

UVN serija (slika 4) je osnovna izvedba, opremljena samo regulacijskim ventilima za hidrauličku regulaciju instalacije. Proširena verzija ove izvedbe je razdjelnik UVS serije (slika 5) s regulacijskim i servomotor ventilima. UVST serija (slika 6) uključuje: regulacijske i servomotor ventile, kao i odzračne ventile s izljevom i čepovima montirani s desne strane greda razdjelnika.

Za regulaciju otvorenosti ventila kod razdjelnika s regulacijskim ventilima potreban je imbus ključ. Ovi razdjelnici su izvrsna opcija za investicije u javnim komunalnim objektima, gdje postoji potreba kako bi se povećala zaštita instalacija od neovlaštene uporabe.

Svi ovi razdjelnici opremljeni su niplama G¾" na pojedinačnim izlazima i priključkom s ženskim navojem 1" na glavni cjevovod.

Slika 4. UVN serija: razdjelnici s regulacijskim ventilima
Slika 5. UVS serija: razdjelnici s regulacijskim i servomotor ventilima
Slika 6. UVST serija: razdjelnici regulacijskim i servomotor ventilima i odzračnicima
 
 

F  - manifolds with flowmeters

Ovo su najpopularnije izvedbe koje se koriste u instalacijama na tržištu. Mjerači protoka koji se koriste u proizvodnji svih KAN-therm InoxFlow razdjelnika imaju mogućnost preciznog hidrauličkog podešavanja (podešavanje potrebnog protoka) u rasponu od 0–2,5 l / min.

Standardno su, zbog transporta, grane razdjelnika opremljene mjeračima protoka tvornički postavljene s mjeračima okrenutim prema dolje, štiteći ih tako od mehaničkih oštećenja. No, zahvaljujući prikladnoj izvedbi grane, prilikom montaže KAN-therm InoxFlow razdjelnika u sustav, nema potrebe za potpunim rastavljanjem iz stezaljki. Več jednostavno zakrenite gredu po njezinoj osi kako biste je vratili u ispravan položaj s mjeračima protoka. Brzo i bez problema rješenje.

U ponudi su 3 modela: osnovna verzija UFNUFS serija (slika 8) s mjeračima protoka i servomotor ventilima; i najopremljenija UFST serija (slika 9) s mjeračima protoka, servomotor ventilima i odzračnim ventilom s izljevom i čepovima montirani s desne strane greda razdjelnika.

Svi ovi razdjelnici opremljeni su niplama G¾" na svakom pojedinačnom izlazu i priključkom s ženskim navojem 1" na glavni cjevovod.

Slika 7. UFN serija: razdjelnici s mjeračima protoka
Slika 8. UFS serija: razdjelnici s mjeračima protoka i servomotor ventilima
Slika 9. UFST serija: razdjelnici s mjeračima protoka i servomotor ventilima i odzračnicima

 

MAX – s mjeračima protoka 0-5 L/min

Verzija UFSTmax razdjelnika s mjeračima protoka 0-5 l/min je također dostupna. Ovaj  razdjelnik namijenjen je instalacijama koje zahtijevaju povećani protok. Povećani protok omogućuje upotrebu InoxFlow razdjelnika u komercijalnim i javnim zgradama. UFSTmax razdjelnik posebno se preporuča za upotrebu s inovativnim, nisko temperaturnim izvorima topline.

Preciznost mjerača protoka omogućuje rad u sustavima s glikolom, što znači da su KAN-therm InoxFlow razdjelnici savršeno kompatibilni i sa sustavima grijanja i hlađenja.

      

Sl.10 USFTmax: Razdjelnici s mjeračima protoka 0-5 l/min i servomotor ventilima i odzračnikom

 

U..P - razdjelnici s integriranom miješajućom grupom

Ovaj tip razdjelnika s dvostrukom funkcijom je vrlo popularno rješenje u slučaju miješovitih instalacija, tj. kombinacije tradicionalne radijatorske instalacije s podnim, zidnim ili stropnim (niskotemperaturnim) sustavima isijavanjem.

Ove izvedbe su dostupne kao USVP serija (slika 10) s regulacijskim ventilima i USFP serija (slika 11) s mjeračima protoka Kao standard, obje ove serije opremljene su niplama G¾" kao pojedinačni izlazi, servomotor ventilima, odzračnim ventilima s izljevom učvršćeni u prolazu grane razdjelnika i pumpne mješajuće grupe. Priključak na glavni cjevovod je s ženskim navojem ½".

Slika 11. USVP serija: razdjelnici s regulacijskim i servomotor ventilima i miješajućom grupom s Wilo Para 25/6 pumpom
Slika 12. USFP serija: razdjelnici s mjeračima protoka i servomotor ventilima i miješajućom grupom s Wilo Para 25/6 pumpom

 

Letci
 
         
 
         
 
  series
  series
 UVN UFN UVS UFS   UVST UFST UFST max series