KAN-therm: KAN-therm cijevi za grijanje
Main image. Main image. Main image. Main image.


KAN-therm cijevi za grijanje

 

Grijne cijevi su izrađene od visoko kvalitetnog polietilena otpornog na visoke temperature.

 

Cijevi za grijanje mogu se postaviti na dva načina:

  • Polaganje cijevi u labave slojeve (pijesak pomiješan s betonom, pakirana zemlja) s travnjakom na sloju (sportsko igralište), pločnik ili asfalt. Debljina svih slojeva iznad cijevi da ga pokrivaju sa zemljom ne smije prelaziti 25 cm, međutim, s pijeskom ove debljine prag ne može biti iznad 20 cm.
  • Cijevi položene u cementnom malteru završenom s kamenim pločama (stepenice, pogoni): 6 cm betonske žbuke potrebno je iznad cijevi. 

 

 

U slučaju površinske vegetacije dubina temelja može rezultirati i od načina na koji se ova podloga održava (cijevi trebaju biti ugrađene tako da nije moguće da ih oštetiti tijekom radova), također u slučaju prometnih pravaca temelj dubine će biti uvjetovan arhitektonskim i građevinskim zahtjevima.

U pravilu ispod cijevi ide prirodni supstrat ili dodatni zrnati materijal kao posteljina, dok je ispod njega prirodna baza (zemlja). Sustav grijanja mora biti popunjen s ogrjevnim materijalom, koji će štititi cijelu instalaciju od mogućih smrzavanja; ovdje se koriste vodene otopine polietilen glikola.