Space

Članak

Podno grijanje - često postavljana pitanja

Podno grijanje - često postavljana pitanja

Podno grijanje danas je standard kojeg pružaju svjetski najbolji razvojni inženjeri. Topao pod djeluje kao radijator velikih dimenzija, što ga čini najugodnijim za boso hodanje u kući. Podno grijanje uz sustav KAN-therm može pretvoriti svaku zgradu, bilo novu ili postojeću, u pravu kuću iz snova.

Postavljanje pitanja o podnom grijanju može vam pomoći donijeti odluku o najboljem sustavu grijanja za vašu kuću kako biste postigli energetsku učinkovitost i toplinsku ugodnost. Osim pitanja zdravlja i higijene te jednostavnosti korištenja, povećat će i vrijednost nekretnine.

Sadržaj u nastavku sažeto prikazuje najčešće postavljana pitanja naših kupaca o podnom grijanju.
Ona će pomoći u strukturiranju informacija i pojednostavnjenju pronalaska odgovora na pitanja koja možda imate

u vezi proizvoda KAN-therm.


Koje su pogodnosti podnog grijanja?

Površinsko grijanje pruža optimalnu i najzdraviju raspodjelu temperature. To je najčešće birana opcija kod koje je najtoplije blizu poda, dok su viši dijelovi unutrašnjosti nešto hladniji. Zidno i stropno grijanje također imaju svojih prednosti. Sustavi površinskog grijanja jeftiniji su i ugodniji za upravljanje od grijanja radijatorima, ne donose probleme sa sobom, ekološki su prihvatljivi i višenamjenski. Tako možemo grijati svaku zgradu, bilo novu ili preinačenu.

Radijatori ili podno grijanje?
Koje rješenje je štedljivije?

Brojevi daju prednost ugradnji podnog grijanja pomoću sustava KAN-therm. Snižavanjem temperature zraka u kući za samo 1 °C i održavanjem potpune toplinske ugodnosti možemo smanjiti troškove grijanja za najmanje 5 %. Nakon samo dvije godine rada sustava možete očekivati isplatu troškova ulaganja te time postići još veću uštedu. Sustavi površinskog grijanja i hlađenja KAN-therm dolaze s desetogodišnjim jamstvom, što znači najmanje desetljeće rada bez problema.

Kome su namijenjeni sustavi KAN-therm?

Naravno, svi članovi kućanstva mogu uživati u pogodnostima sustava, no iste će ponajviše cijeniti roditelji male djece koja se vole igrati na podu. Zatim ljudi koji se loše osjećaju na hladnom i vole nositi čarape, čak i ljeti.

Treće, ljubitelji estetike i dizajna koji cijene estetiku i funkcionalnost bez vidljivih cijevi ili radijatora. Naposljetku, osobe s alergijama trebale bi razmotriti korištenje sustavom jer pruža ravnomjernu raspodjelu topline i smanjuje cirkulaciju prašine u sobi u usporedbi s tradicionalnim radijatorima.

Mogu li si priuštiti sustave KAN-therm?

Ako si možete priuštiti standardno rješenje za grijanje koje će vam raditi u narednim desetljećima (uključujući servisiranje, zamjenu potrošnih dijelova i sve veći trošak tradicionalnih goriva), tada si zasigurno možete priuštiti sustav KAN-therm. Iako je cijena kupnje i ugradnje sustava površinskog grijanja nešto veća od one za starije izvore grijanja, daljnji rad značajno je jeftiniji. Troškovi se neće samo smanjiti zbog besprijekornosti sustava KAN-therm, već i zbog korištenog goriva..

Korištenje obnovljivom energijom za vlastite potrebe sebično je, ali na dobar način. Time se ne brinemo samo o sebi, nižim iznosima računa i uštedi, već i o okolišu.

Što ako želim ugraditi sustav KAN-therm u stariju zgradu?

Ugradnja sustava KAN-therm u stariju zgradu ne predstavlja problem. Zahvaljujući fleksibilnim cijevima koje jednostavno možete položiti ispod poda ili u zidove, ugradnja se može obaviti bez problema čak i u starim zgradama. Međutim, kod starijih zgrada vrijedi se posavjetovati sa stručnjakom koji vam može dati savjet o potrebnim radovima kako bi se osiguralo da se instalacija ugradi na siguran i učinkovit način. Također vrijedi imati na umu da ugradnja podnog sustava može utjecati na visinu poda, što primjerice može dovesti do razlike u odabiru vrata ili namještaja.

Mogu li se koristiti sustavom KAN-therm i izvan sezone grijanja?

Da, sustavi KAN-therm rade tijekom cijele godine. Tijekom zime pružaju ugodnu toplinu, a ljeti učinkovito snižavaju temperaturu unutrašnjosti kako bi se spriječila toplina. Štoviše, uz jednostavnu izmjenu izvora topline, kapacitet grijanja sustava može se upotrijebiti za hlađenje za vrućih dana. Jednostavno prebacite izvor topline u izvor hlađenja i iste cijevi koje su prethodno cirkulirale toplu vodu sada će cirkulirati hladnu vodu, što će sniziti temperaturu sobe. Uz sustav KAN-thermuvijek možete uživati u ugodnoj temperaturi u vašem domu ili na radnom mjestu.

Koliko dugo trebam čekati da se pod zagrije na željenu temperaturu?

Zapravo ne trebate uopće čekati! Sve što trebate učiniti jest postaviti željenu temperaturu navečer kako biste ujutro mogli hodati po toplom podu. Možete također poslati naredbu putem vašeg pametnog telefona kako biste uključili sustav prije nego što otiđete na posao, a kada se vratite kući, ona će već biti pravilno zagrijana. Specifično vrijeme koje je potrebno kako bi se pod zagrijao na željenu temperaturu ovisi o nizu čimbenika kao što je vrsta poda, toplinska izolacija sobe, temperatura okoline i drugim čimbenicima.

Ako razmatrate suvremenu tehnologiju, tada će vam dobro poslužiti sustav automatizacije poda KAN-therm SMART. Pouzdanost i učinkovitost koju očekujete od sustava grijanja trebala bi odgovarati njihovoj jednostavnosti rada. I to iz bilo kojeg mjesta na Zemlji. Sve što vam je potrebno jest internet i odgovarajuća aplikacija. Upravljanje sustavom je jednostavno, praktično i intuitivno, što omogućuje brzu i neometanu uporabu.

Mogu li kupiti automatsku upravljačku jedinicu za instalaciju koja je već u radu nekoliko godina?
Da! Nikada nije prekasno da počnete regulirati temperaturu u vašem domu!
Namjenska automatizacija KAN-therm SMART upotrijebit će se u tu svrhu.

- Nema problema s kablovima, - brzo i učinkovito – i ono najvažnije, čisto!

KAN-therm SMART koristi se radijskim signalom. A može se postaviti pomoću mobilnog telefona ili tableta.

Najpopularniji članci na veb stranici

Postavke kolačića

Koristimo kolačiće za pružanje različitih usluga, za kontinuirano poboljšanje naših usluga, za prikazivanje oglasa u skladu sa vašim interesovanjima na našoj veb stranici i za pružanje funkcija društvenih medija. Neki kolačići su neophodni za pravilno funkcionisanje naše veb stranice i da bi vam omogućili da koristite njene funkcije. Uz vašu suglasnost, takođe koristimo analitičke kolačiće za poboljšanje naše veb stranice i marketinške kolačiće za prikazivanje reklama i sadržaja na našoj veb stranici. Saznajte više o kolačićima i kako da ih koristite.
Klikom na „Prihvati sve“, pristajete na upotrebu svih kolačića. Klikom na „Prilagodi postavke kolačića“, možete izabrati koje kolačiće prihvatate. Možete da promenite postavke kolačića ili da povučete svoju suglasnost u bilo kojem trenutku.

Postavke kolačića

Ovaj alat pomaže da se izaberu i deaktiviraju razne oznake/trakeri/analitički alati koji se koriste na ovoj veb lokaciji.