Space

Članak

Sve što trebate znati o vodovodnim instalacijama

Sve što trebate znati o vodovodnim instalacijama

U današnje vrijeme sve je važnije svjesno i racionalno koristiti naše prirodno blago, a to je voda, što znači da se na održiv način odnosimo prema okolišu i štitimo njegove resurse. S jedne strane, želimo neograničen pristup čistoj vodi, s druge strane, uznapredovale klimatske promjene zahtijevaju od nas poduzimanje odlučnih koraka u području ekonomičnog upravljanja vodama, ne samo u industriji, već iu kućanstvima. Pravilno projektiran i izveden vodoopskrbni i kanalizacijski sustav u kući ključan je za opskrbu čistom i sigurnom vodom, jer ima izravan utjecaj na naše zdravlje i dobrobit.

Kada se slavina otvori, vidimo mlaz vode, ali ne primjećujemo ništa posebno na njemu. No, valja znati da se ne radi o čistom H2O, već o bogatoj mješavini raznih spojeva. Pojam kvalitete vode odnosi se na kemijska, fizikalna i biološka svojstva te mješavine. Neka od ovih svojstava, npr. klor, teški metali ili bakterije nepovoljno utječu na naše zdravlje. Zato je posebno važno ulagati u moderne i napredne sustave koji nam jamče čistu i zdravu vodu.

Dobar vodovod i njegovi ključni dijelovi.


Kućni vodovodi osiguravaju nam jedan od najpotrebnijih elemenata za život, a to je voda. Kako bismo vodu mogli koristiti kad god nam je potrebna, vodoopskrbna mreža mora biti pravilno projektirana i izgrađena. Štoviše, ne smijemo zaboraviti da paralelno s vodovodnom mrežom trebamo graditi i toplinsku i kanalizacijsku mrežu.

Glasamo za provjerena rješenja.

Kvaliteta vode uvelike utječe na mnoga područja našeg svakodnevnog života, uključujući stanje opreme i uređaja. Oni koji tek počinju graditi vlastitu vodovodnu i kanalizacijsku instalaciju ne razmišljaju da će za koju godinu biti potrebno mijenjati cjelokupnu instalaciju, uključujući i grijanje. Pravilno odabrana oprema znači bolji učinak, odgovarajuću zaštitu i ogromnu udobnost u svakodnevnom korištenju vode. 

Redovito održavanje i inspekcije nisu manje važni čimbenici koji utječu na vijek trajanja vodovodne instalacije. Redovite kontrole i zamjene važnih elemenata održavat će ispravan rad sustava dugi niz godina i osigurati udobnost i sigurnost korisnika.

Iako se čini da kvaliteta vode ne utječe previše na našu kuću ili nas same, stvarnost je sasvim drugačija. Uopće nije svejedno kakva je voda što se tiče tehničkog stanja naše kuće, našeg vlastitog zdravlja ili našeg novčanika.  S vodom - ovisno o njenim parametrima - možemo dobiti ili izgubiti. Kako bi naš kućni sustav ispravno funkcionirao, isplati se uložiti u najbolje rješenje. Tu nema mjesta nikakvom kompromisu. Uvijek koristite najbolje stručnjake, najkvalitetnije materijale i uvijek birajte provjerena rješenja.

Kvalitetni materijali i pravilna montaža KAN-therm ultraPRESS sustava

Visokokvalitetni materijali koji čine sustav KAN-therm ultraPRESS čine svaki sustav pouzdanim. Osim toga, jednostavna montaža značajno skraćuje rad na instalaciji. Važno je da instalacija bude izvedena u skladu s preporukama, propisima i standardima za instalacije grijanja i vode.

Fleksibilna rješenja.

Sustav KAN-therm ultraPRESS omogućuje fleksibilno planiranje, odnosno sustav se može prilagoditi uvjetima gradnje i prilagoditi individualnim potrebama korisnika. Zahvaljujući tome, sustav će raditi s optimalnom učinkovitošću i uštedom energije.

Sustav KAN-therm sastoji se od visokokvalitetnih grijaćih i vodovodnih instalacijskih elemenata koji godinama osiguravaju optimalan rad, trajnost i udobnost instalacije.

Najpopularniji članci na veb stranici

Postavke kolačića

Koristimo kolačiće za pružanje različitih usluga, za kontinuirano poboljšanje naših usluga, za prikazivanje oglasa u skladu sa vašim interesovanjima na našoj veb stranici i za pružanje funkcija društvenih medija. Neki kolačići su neophodni za pravilno funkcionisanje naše veb stranice i da bi vam omogućili da koristite njene funkcije. Uz vašu suglasnost, takođe koristimo analitičke kolačiće za poboljšanje naše veb stranice i marketinške kolačiće za prikazivanje reklama i sadržaja na našoj veb stranici. Saznajte više o kolačićima i kako da ih koristite.
Klikom na „Prihvati sve“, pristajete na upotrebu svih kolačića. Klikom na „Prilagodi postavke kolačića“, možete izabrati koje kolačiće prihvatate. Možete da promenite postavke kolačića ili da povučete svoju suglasnost u bilo kojem trenutku.

Postavke kolačića

Ovaj alat pomaže da se izaberu i deaktiviraju razne oznake/trakeri/analitički alati koji se koriste na ovoj veb lokaciji.